GEGURITAN IV

Ponorogo-Ro

Anggitanipun : Madagumilang


Protelon Ngepos saiki isih dikancani
Kene sate kono sate, ngendi-endi sate, wiwit biyen
Nyebari esem sumeh masiyo gosong dibakar
Keluk mubal diambu weteng luwe ngelegi idu
Didhahar duwite sapa wae sing mlebu kutha
Karo nyuwara anyel kena slilit untu ndhuwur
Sujene mbok agar-agarake tumuju langit

Kowe ki sapa? Ponorogo, angger sate ing cakotanku
Gurihe krasa kepengin nyesep dhuwite TKW mulih saka Hongkong
Nggegem dhompete rapet dhipet
Lungit nanging isih ora ngalahake pemimpin
Ponorogo, kang tega ngelipake dhuwite rakyat
Tan konangan nggone ndhelik apa ngungsi

Ponorogo, angger ngelakku diilangi dhawet
Omben iki nggawe dzikirku
Ora nglereni ngucap amin

Pandongamu
Ya mung kuwi?

Ponorogo, 6 September 2005

6 Tanggapan

  1. aduh aku ga ngerti.. ini artinya apa ya??

  2. monjuk syukur dene wus kaberkahan ngilangi rasa ngorong
    wis ben sing pada melik nggendong lali
    dzikirku nggedhekake pikir
    Berkah Gusti muga sumrambah saindenging nagari

  3. Berat juga isinya.
    Gang sate… gang sate… kana kene sate…

    Sudah ada KPK mas, beberapa orang di Kecamatanku sudah keciduk beberapa orang.

    KPK maju terus jangan mundur.

  4. aku heran dengan puisi
    nggak terasa kok ya bisa ngomong masalah korupsi
    ayo Mas Apria, sinau bareng
    terimakasih banyak

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: