Critaku Melu-Melu Milih Lan Maelu Malah Marahi Ngelu Dudu Laraning Ati Kang Diapusi

Critaku Melu-Melu Milih Lan Maelu Malah Marahi Ngelu Dudu Laraning Ati Kang Diapusi

 

Oleh : Madagumilang

Diapusi, kaya-kaya sadurunge kembul mau kabeh duwe niyat ngepung tumpeng. Tumpeng ora sebaene tumpeng panganan pepak lelawuh enak, nanging kang dadi rebutan malah papan kanggo lelungguhan. Lelungguhan kuwi ngelingake olehe miturut marang sing didhawuhake sesepuh, dene rasa melik bakal nggendhong lali. Lali yen sajeroning weteng luwe swara kemrucuk ngundang ati kang sabar ora wani nglanggar wewalere angin lesus lan panase srengenge. Srengenge yen nedheng kuwasa madhangi ndonya masiyo mendhung ngapokake sok sapaa sambat sumuk kemringet. Kemringet lan tumetese getih nelesi loyalitas marang panguwasane sepepadha menungsa. Menungsa kang nalika nemahi asat rejeki, misuh-misuh nrithil dilalekake sedulur, mung mengkono.

Mengkono kuwi nalika aku krungu kabeh padha satru ana ing pemilu ora maelu critaku.

Ponorogo, 20 Maret 2009

8 Tanggapan

  1. wah… bagus ya blognya

    sering2 kunjungi blog saya ya kak

    yantysa.wordpress.com

  2. wedew..
    saiki ora usah kathik isin barang saiki..
    langsung babat bat.. bat..
    :))

    • ning rak ora kudu nggak nduwe isin tho?
      bat, bat, bat, ki jareku kok soto babat
      wis, wis, ojo marahi kekelen

  3. crita-kula lan critanipun kathah tiyang benten saestu. saestu badhe milih mboten krana melu-melu, anangin panci sampun dipun penggalih. penggalih kula, negara punika saged tmata titi temtrem gemah ripah loh jinawi, menawi anggadhahi pemimpin ingkang ahli ugi saged maringi patuladhan kabecikan.

  4. walo ku wong njowo tapi aku ra njowo njenengan ngendikan nopo,pak!

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: