Nakodaning Ati, Geguritan Anggitanipun Madagumilang

Nakodaning Ati

Anggitanipun Madagumilang

Semilir ing sajeroning gerimis iki
Isih kuwat mbisiki sesenggukanmu
Kaya-kaya kuwawa ngrata ombaking samodra garise nasib

Kamangka sliramu sing nggeret pengarep-ngarep kuwi tumekaning gisik
Nglangkahi wengi nyabrang rob tanpa wayah
Tanpa maelu sakehing gubrah

Yagene praumu durung kok lekasi
Anggone nglari nakodaning ati

Ponorogo, 28 April 2009

6 Tanggapan

  1. geguritanipun wis jan kres ing rasa…….
    keranta-ranta rasane kelingan jaman duk sirajuga
    nalika mendung gumayut ing gegana
    ing perenge Lawu aku lumaku…..
    karsa nggayuh seja kang ora kinira
    mujudake cipta
    bantala lir kadya mirang-miring
    wukir karasa jugrug……..

    • satuhu begja pun madagumilang
      iki ana penjenenganipun Pak Soero kersa rawuh
      tur paring atur kang satemah ndadekake sumringahing batinku
      matur nuwun

  2. weh…ra mudeng aku…

    • aku mudeng
      tapi ra weweh?
      mosok?
      suwun, kopi cina
      kok kadingaren ……. (aku sing egois, ya?!)

  3. nakodaning tan welas ati
    ora maelu panggrantesing prau
    ayo tho bareng miwiti
    gumyak lakak-lakak
    nyanyi camar sinaur ombak

    • mula eling aja nganti kelangan enggok
      matur agenging panuwun dumateng dhimas Tomy
      satuhu panyaruwe kabecikan kang tanpa upami
      nuwun, nuwun, kawula nuwun

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: