Yen Bumi Wis Ora Pati Maelu, Geguritan Anggitanipun Madagumilang

Yen Bumi Wis Ora Pati Maelu

Geguritan Anggitanipun Madagumilang

Sok-sok aku melik satelit
Kepencut ungak-ungak langit

Ananging yagene bumi kerep dipeksa ngemohi ramalan
Jare ketiga malah banjir ing ngendi-endi
Jare rendheng kana-kana kok garing tandurane
Iki ngono ditonton rembulan
Nalika ngramasi wit-witan kanthi cahyane sing kalem
Cemlorot sewengi natas ora kathik ngantuk apa kadhemen
Kaya-kaya ngelingake goblogku olehe meksa melekan
Wedangan pinggir dalan sinambi ngojahake jaman
Sing playune keblandhang-blandhang tan ketututan
Lan durung mandheg kejaba dicandhet pati

Apa kudu mengkono kuwi
Lelakonku bisa ungak-ungak langit?

Ponorogo, 2009

9 Tanggapan

  1. wah nambah pengetahuan tentang geguritan nih saya…

    makasih ya pak

  2. wah syadu maz😉

  3. Nadyan kudu mangkono sing dilakoni
    Ora bakal was sumelang ing ati
    Kabeh wis pinasthi dening Gusti
    Among monjuk syukur puji
    sendika….
    gendhinging lelakon sedaya kula tampi
    =========
    madagumilang:
    Dhawuhipun saestu pinuji
    Sembah nuwun, Tomy

  4. wuih, templatenya jadi tambah bagus nih…
    ==========
    madagumilang: wiuh, wiuh maen ke sini cuman lihat template doang
    tapi terimakasihku ngga cuman biasa, luarr biasa

  5. Lha kok ndadak meksa melekan to Pak Mada?

    Eh, setuju kalian Pak Kopi Cina. Templatipun tambah sae…langkung romantis… he he he..
    ===========
    madagumilang:
    ra bisa ngomong liyane kejaba matur sanget nuwun

  6. wah…
    bagus, buat nambah pengetahuan ttg geguritan🙂

    ni masih belajar dari 0

    bumi wis ga karuan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: