Geguritan Syawal 1430 H, dening Madagumilang

Geguritan Syawal 1430 H

Geguritan dening Madagumilang

Apa bakal kelakon nglukari sarung klumud lan nyopot kopyah klawuku iki

Kanggo ngemuli mlarate pangrasaku sing sansaya wuda

Kegeret lakune Ramadhan tumekaning Syawal

Ora nggagas yen utang-utangku nyatane panggah durung pok

Senajan kepetung dienggo nglakoni pirang-pirang rakaat taraweh lan witir

Apa isih pantes dak ijir bandhaku

Yen mung rupa

Sandhang, pangan, papan

Apa isih kurang

Kaparingan pamulangan lan kasarasan

Gusti Allah Maha Sugih

Yagene owel ngeculake sing kok duweni

Kamangka mung kanthi ngucap rasa syukur makaping-kaping

Kabeh diganti, diparingi

Ponorogo, Oktober 2009

6 Tanggapan

  1. Sae Mas !

  2. Sawise maca geguritan syawal 1430 H anggitan panjenengan kadudut rasa batinku nganti ra krasa kembeng2 neng mripatku kebak luh lan trenyuh..Matur nuwun yo mas !!!

  3. puisine gak ono sing tema ramadhan yahh ???

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: