Piweling Ing Pinggiring Tlaga Bratan Bedugul, Geguritan Madagumilang

Piweling Ing Pinggiring Tlaga Bratan Bedugul

Geguritan anggitanipun Madagumilang

yen udan deres iki wis bisa gawe kekesing ati nggrantes
apa kowe eling piweling kuwi ya wis suwi dumeling
nyawang lakumu
nyawang lakuku
kecandhet jantraning wektu, nalika dhuhur
sapa sing rumangsa keri kesawur
mantrane sing jaga pakiwan
karo ngracik ewonan
dadi pengarep-arepe dinan
anak lan bojo

ujare: “mangga sholat, sinten imamipun?”
ing pinggiring tlaga Bratan Bedugul
tan kandheg aku saka panyengkuyung
sakehing sembah marang Gusti Maha Agung

Ponorogo, Oktober 2009

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: