Tlaga Sarangan, Sawijining Wengi, Geguritan dening Madagumilang

Tlaga Sarangan, Sawijining Wengi

Anggitanipun Madagumilang

Nalika ambegan iki unjale ngalih sesisih
Apa merga dheweke sing budhal mapag mbulan
Kamangka sunare lagi wae dikurung ruji-ruji
Jejer-jejer uwite cemara

Napak tilase lakune srengenge
Dhek mau mencong sithik ngener jurang
Krasa ulap, dhipet banget anggone ngeremke mripat

Ngono kuwi apa kaya lagi ngilo dhedhemitan jerone tlaga
Ngraupi raine wewayangan karo ombake
Kang alon-alon banget senadyan mung trima liwat
Ngranggeh pepeling dumakan mencungul
Saka suwalike pucuk-pucuk kae

Ponorogo, 8 Januari 2010

4 Tanggapan

  1. wah sae puniko.

  2. kulo pingin sinau lan moco geguritan.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: