Panyawangmu Bening Amarga Embun Kang Nèmplèk Mripat Kuwi, Geguritan anggitanipun: Madagumilang

Panyawangmu Bening Amarga Embun Kang Nèmplèk Mripat Kuwi

Geguritan anggitanipun: Madagumilang


Byar padhang srengéngé miyaki pedhut wanci subuh iki, aku kok kaya-kaya katut ana njeroné sorot nggilap kang keclap-keclap ngungkal embun ing pucuk-pucuk suket. Méndah yen drijimu gelem ndulit adhemé lan kok osèr-osèrké nelesi tlapukan. Saéngga panyawangmu bening amarga embun kang nèmplèk mripat kuwi.

Saéngga ora klèru uga nalika nuturaké sapa sing dipilara klawan sapa. Apa ya wong cilik wani benthik yèn ora diithik-ithik? Utawa digitik? Duwé lemah saya sithik, yèn nganti direbut kari senyari, yagéné ora dibélani pati?

Mula yèn embun kuwi jebul sing tumètès kèri dhéwé ing mangsa iki, eluh sing kekembeng aja kok tangiské dhisik. Wis cukup banget akèhé kedadéyan kang natoni ati. Ing liya panggonan durung waras ditambani, kok iki wis arep diwiwiti.

Ya wis, tutugaké panyawangmu bening amarga embun kang nèmplèk mripat kuwi. Nganti aku mengko kèlu ing kukus kang karipta déning panasé hawa wanci awan.

Ponorogo, April 2010.

2 Tanggapan

  1. Salam kenal ya kak dari Mariska di Kendal Jateng.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: