Nggaringke Gereng-Gereng,Geguritan Anggitanipun Madagumilang

Nggaringke Gereng-Gereng,

Geguritan Anggitanipun Madagumilang



Kaesthi lagi wingi ketiga nggaringke gereng-gereng ana lambeku dadi cep klakep kaya segara wedhi gawe pepati sakehing kesuburan.

Nanging ilatku malah ngrasakke rasa asin angin pesisir nggeret praumu minggir, kanthi kebak kabungahan kacihna saka jeriting camar mbrebegi ati.

Apa camar, apa ombak kang lerab-lerab, apa saben-saben nggugah tangine srengenge mesthi kok tabuh gamelan karang dening ambyaring gegadhangan?

Banjur arep dikapakke tekane iwak sing kok undang mara kejiret jala rasa cingak kedawa-dawa meruhi kaananmu kang mung manut tanpa daya iki?

O, iya. Segara iki, uga segaramu ta? Senadyan segara wedhi kuwi wegah kok akoni.

Ponorogo, Juli 2010

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: