Sok Khilaf Sok Ora, Geguritan anggitanipun Madagumilang

Sok Khilaf Sok Ora

Geguritan anggitanipun Madagumilang

agek dhek wingi ketiga garing nemplek
ndik lambe kaya gurun pasir mendhem kabeh kesuburan
nanging bareng didilat
ilat asin rasane angin segara embuh
sing mbok gawe nglayarke praumu
dikebaki bangsane begja lan kepenake urip

kok bisa?
jare tengerane ana ndik swara pating jlerit manuk-manuk kemliwer
ning apa ya kudu camar apa walet barang
apa ya kudu kaya ombak sing nabrak-nabrak
apa kudu ngono angger sir nggugah srengenge
ndadak nabuhi watu karang karo gregretan?

lan umpamane kuwi iwak,
arep mbok kapakke
masiya wis kejaring tanpa wani nglawan
apa isih niyat kok gawe ngrasakke kasengsaran?

o, iki pesisir ngendi sih?
gak ndik njero atiku
nek mbok peksa muni iya
panggah wegah aku mbok kongkon

Ponorogo, 23 Agustus 2010

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: