Sak Uwat, Geguritan dening Madagumilang

Sak Uwat

Geguritan dening Madagumilang

Disawang kaya pedhut ndheprok ngruket njembrunge suket. Njaba isih remeng-remeng nanging kadereng ati kang adreng, meksa gawe gemeter wit-witan nggone meruhi lesus nampes sakehing sesambat kerana abot mbopong sesanggem senajan wis ngomplong.

Ponorogo, 2011

4 Tanggapan

  1. tembang Asmaradana

    Ngayut ndriya ndudut ati,
    Kwasa ngimpun rahsa mulya.
    Tuhu lam-lamen ketreme,
    Nyawiji kang dadi sedya.
    Mbabar gatining wacana,
    Tetimbangan tresna tuhu,
    Jimat tulus panarima.

    Nimas pepujaning ati,
    Salira wewangi ganda.
    Rinuket sajroning jinem,
    Tan nedya ginggang sakrikma.
    Krya sesotya sun pepuja,
    Sang mustikaning pandulu,
    Sulistya endahing warna.

    Tresnaku sundul wiyati,
    Tumuwuh jroning prasaja,
    Sumedya andum ing paweh,
    Daya kamulyaning gesang.
    Tinerak alun asmara,
    Mbangun turut atut runtut,
    Cumbana sigaran nyawa.

  2. mas tomyarjunanto
    menapa malih ingkang saget kula lampahi
    kejawi matur sembah nuwun

  3. bagguuusssss
    banget duah,,,,,,,,,,

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: